Szakácskönyv

Sárgalinzer

Hozzávalók

  • 150g vaj
  • 200g liszt
  • 70g kristálycukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 főtt tojás sárgája
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés

Próbáljunk gyorsan dolgozni, hogy a vaj csak minimálisan olvadjon fel.

A lisztet a hideg, felkockázott vajjal gyorsan, alaposan elmorzsoljuk
Hozzáadjuk a többi összetevőt és üsszegyúrjuk a tésztát
Folpackba csavarjuk és fél órára hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve kilisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra
Karikákat és/vagy lyukas közepű virágokat szaggatunk belőle
170°C-on aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc)

Amikor kihültek sárgabaracklekvárral kettesével összeragasztjuk őket