Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk
A lisztet a hideg, felkockázott vajjal gyorsan, alaposan elmorzsoljuk
Hozzáadjuk a többi összetevőt és üsszegyúrjuk a tésztát
Folpackba csavarjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
A darált diót tejjel leforrázzuk. Ízlés szerint cukrozzuk. A mazsolával és a reszelt citromhéjjal összekeverjük
Ne legyen túl lágy és meleg amikor kenjük.
A mákot vízzel főzzük. Szintén ízlés szerint cukorozzuk (elég sokat elbír), és a mazsolával összekeverjük
A tésztát hűtőből kivéve osszuk 5 egyenlő darabra.
Egeynként kilisztezett deszkán nyújtsuk a rúd hosszának megfelelő téglalap alakra
Kenjük meg a töltelékkel. Vigyázzunk, hogy a két szélére és a végére 2cm szélesen ne kerüljön töltelék
Hajtsuk fel a széleit és tekerjük fel. A tetejét megkenjük tojássárgájával és villával megszurkodjuk
180°C-on sütjük (kb. 35-40 perc)